UMC logo
Kh logo
SEIN logo
Copyright 2017- 2022
TeleConsortium Aanvalsdetectie
UMC logo
Kh logo
SEIN logo
Copyright 2017 - 2022


Nightwatch


NightwatchDe Nightwatch is een aanvalsdetectie apparaat dat alarmeert bij nachtelijke klinisch belangrijke aanvallen (d.w.z. tonisch clonische, langdurige tonische en hypermotore aanvallen en aanvallen in een cluster van 30 of meer minuten). Het heeft CE certificering klasse I.


De detectie is gebaseerd op hartritme en bewegingen. Het gaat daarbij om specifike combinaties van ritmische bewegingen en een hoge hartslag en/of snelle stijging van de hartslag. De Nightwatch kan mogelijk onvoldoende goed werken als er sprake is van een te donkere huid of tatoeages op de plaats waar de Nightwatch geplaatst wordt, en als de persoon bewegingsstoornissen in de nacht vertoont.


De Nightwatch werkte in recent uitgevoerd onderzoek bij het merendeel van de patiënten (> 4 jaar) voldoende goed. Voldoende betekent hier dat dan de meeste van de urgente aanvallen in de nacht werden opgemerkt door de Nightwatch en dat het aantal keren dat het apparaat meldt dat er sprake is van een aanval terwijl dat niet het geval is, beperkt bleef (minder dan een op de twee alarmen). De wetenschappelijke resultaten voor patiënten vanaf 14 jaar worden binnenkort gepubliceerd, en daarna volgen de resultaten voor jongere patiënten.

 

 

 

De Nightwatch heeft de Goed industrieel ontwerp (GIO) 2016 award gewonnen.

GIO_award_2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LivassuredExterne website:

www.nightwatch.nl externe_link en site producent www.livassured.nl externe_link


Wetenschappelijke studies:

Arends et al 2018 in Neurology externe_link


Ontwikkeling / Producent:

 Livassured

 

Gebruikerservaringen:

Naar gebruikerservaringen vindt op dit moment onderzoek plaats.

 

Overzicht
vaak gestelde
vragen (FAQ)

 
Zoeken
 

Stel een
nieuwe
vraag

Opgeven voor
wetenschappelijk
onderzoek

 

Deze site maakt gebruik
van Google Analytics.